GÜNDEM

Son dakika: TUSAŞ'a terör saldırısı! Şehit ve yaralılar var... (VİDEO)

TUSAŞ’ın Ankara’daki tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleşti. Tesislerin önünde yaşanan patlama anı, çevredeki vatandaşlar tarafından görüntülendi. TUSAŞ'ın açılımı nedir? İşte detaylar...

Abone Ol

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’nin Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleşti. Tesislerin önünde yaşanan patlama anı, çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Görüntüde tesislerin önünde şiddetli bir patlama gerçekleştiği görülüyor.

Görüntülerde tesislerin önünde silah sesleri yükseldiği de duyuluyor.

Personel sığınaklara yönlendirildi

Terör saldırısının ardından tesislerde görevli personelin, sığınaklara yönlendirildiği bildirildi.

Şehit ve yaralılar var

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı ilk açıklamada terör saldırısında şehit ve yaralılar bulunduğunu bildirdi.

TUSAŞ nedir?

Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ), 28 Haziran 1973 tarihinde Türkiye'nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kuruldu.

Türk Hava Kuvvetleri'nin savaş uçağı ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak F-16 uçaklarının kullanılması kararı ile birlikte; F-16 uçağının üretimi, uçak üzerindeki sistemlerin entegrasyonu ve uçuş testlerini yaparak Hava Kuvvetlerimize teslim etmek üzere TUSAŞ tarafından 1984 yılında TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAİ), Türk-ABD ortak yatırım şirketi olarak 25 yıllığına kuruldu.

ürk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından tasarlanan/üretilen tüm ürünlerle ilgili olarak entegre lojistik destek hizmeti sağlıyor.

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }