EĞİTİM

Son Dakika: KYK Yurt başvuruları başladı...

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yükseköğrenim öğrencileri için 2024-2025 yurt başvurularının başladığını duyurdu

Abone Ol

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, yükseköğrenim öğrencileri için GSB Yurt başvurularının başladığını bildirdi.

GSB Yurt başvuruları bugün itibariyle başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2024-2025 akademik yılında, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıf öğrencileri için GSB Yurt başvurularının başladığını duyurdu. 

GSB Yurt başvuruları 24 Ağustos'a kadar e-Devlet üzerinden yapabilecek

Öğrenciler, yurt başvurularını 20-24 Ağustos tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek. Başvurular e-Devlet üzerinden alınacağı için e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor. Başvurular, 24 Ağustos Cumartesi saat 23.59'da sona erecek.

Başvurular 12 farklı kurum ve kuruluşla koordineli olarak değerlendirilecek

Başvuru sırasında öğrencilerden sosyal ve ekonomik durumlarına ilişkin beyanları alınacak. Başvuru süreci tamamlandıktan sonra 12 farklı kamu kurum ve kuruluşuyla koordineli biçimde öğrencilerin beyanları değerlendirilecek ve başvurular sonuçlandırılacak. 

Yerleştirme sürecinde ailenin gelir durumu, sosyal durumu ve başarı kriterleri baz alınarak öğrencilerin durumu tespit edilecek.

İlgili kurum ve kuruluşlar aracılığıyla öğrencilerin beyan ettiği bilgilerin doğruluğu incelenecek.

GSB Yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

2024-2025 eğitim öğretim yılında yapılan GSB yurt başvuru sonuçlarının Eylül ayının ortalarında açıklanması bekleniyor.

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }