Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından 14 yıldan 44 yıla kadar hapisi istenen Alisya Bahar Candan'ın dava duruşmasında mahkeme kararını verdi.

"Ben beraatımı talep etmekle beraber kız kardeşimin tahliyesini talep ediyorum"

Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Alisya Bahar Candan ve tutuksuz sanık Nihal Candan hazır bulundu. Duruşmada savunma yaparak telefonunun iadesini isteyen Nihal Candan, " Bu kadar zaman sonra masum olduğumuz anlaşılmıştır diye düşünüyorum. En gerçekçisinden ‘Pardon' filmini çektik. Ben beraatımı talep etmekle beraber kız kardeşimin tahliyesini talep ediyorum. Teşekkür ederim" dedi.

Adli kontrol şartıyla tahliye kararı verildi

Sanık savunmalarının ardından mahkeme heyeti değerlendirme yapmak için duruşmaya yaklaşık 1 saat ara vererek ara kararını açıkladı. Yapılan açıklamada, tutuklu sanık Bahar Candan'ın da arasında bulunduğu 6 sanığın mevcut delil durumu, savunmaların alınmış olması, tutuklulukta geçirdikleri süre göz önünde bulundurularak yurt dışına çıkmama yasağı şeklindeki adli kontrol şartı ile tahliyesine karar verildiği belirtildi.

Konya’da otomobil yol kenarındaki ağaçlara çarptı: 1 ölü, 1 yaralı Konya’da otomobil yol kenarındaki ağaçlara çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

"İlahi adalete çok güveniyorum"

Kardeşinin tahliye olması hakkında konuşan Nihal Candan, " İlahi adalete çok güveniyorum. Özgürlüğü ve adaleti savunan baronun bana savunma hakkı vermeden stajımı iptal etmesi mesleğe karşı hayal kırıklığına uğrattı. Onun dışında çok mutluyum" ifadelerine yer verdi.

Canan kardeşlerin babası Hakan Candan ise, yaşanan sürecin zor ve acı olduğunu dile getirdi. Gazetecilere konuşan Hakan Candan şu sözlerle karar hakkında düşüncesini paylaştı: " Böyle bir şey yaşansın istemezdik ama oldu. Bundan sonra bu yaşananlardan dersler çıkararak hep doğru şeyler yapmanın peşinde olacağız. İnşallah adalet yerini bulacaktır. Biz buna inanıyoruz."

İddianamede 

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 38 müşteki, 1 müşteki sanık, Gülnihal Çiçek ve Alisya Bahar Candan'ın da aralarında bulunduğu 21 sanık yer alıyor.

İddianamede, Onur Apaydın ve İlker Oflu'nun şebekenin elebaşları olduğu, dolandırıcılık ve tefecilik suçlarından gelir elde etmek üzere teşekkül eden organize suç örgütünün üyesi olan şüphelilerin, örgüt yapısı ve iş bölümünün sağladığı kolaylıktan faydalanarak suç dünyasında "sazan sarmalı" olarak tabir edilen dolandırıcılık yöntemini uyguladıkları belirtiliyor.

Soruşturma devam ediyor

Soruşturma kapsamında Nihal ve Bahar Candan tahliye edilirken diğer sanıklar hakkında ise farklı suçlardan değişik sürelerde hapis cezası talep ediliyor.

Editör: Kader Gül