Çevre

Sunucu Deniz Satar'ın İzmir paylaşımı!

Deniz Satar'ın İzmir paylaşımında son dönemde kötü koku yayması ve balık ölümleriyle günden olan Körfez sularının kötü görüntüsü dikkat çekti. Sunucu Deniz Satar'ın 'Merhaba İzmir' paylaşımına X kullanıcıları tarafından denizdeki kirlilikten dolayı 'Burası Hindistan mı?' yorumları geldi.

Loading...

Abone Ol

Ünlü spor spikeri Deniz Satar, İzmir'den fotoğraf paylaştı.

Güzelliği ile dikkat çeken ünlü sunucunun fotoğrafında bu kez dikkat çeken başka bir ayrıntı vardı.

KÖRFEZ KİRLİLİĞİ DİKKAT ÇEKTİ

Fotoğraf için denizi arkasına alan Satar'ın paylaşımında Körfez sularının kötü görüntüsü dikkat çekti.

NE OLMUŞTU?

TRT Spor spikeri Deniz Satar’ın sosyal medya hesabı Instagram’dan Başakşehir-Galatasaray maçını yorumlarken yaptığı kıyafet reklamı sosyal medyada gündem olmuştu.

DENİZ SATAR KİMDİR?

Deniz Satar, 1987 yılında İzmir'de dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İzmir'de tamamlayan Deniz Satar Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden 2012 yılında mezun oldu.
 
Liseden mezun olduktan sonra İzmir'deki Kordon Tv'de canlı müzik programı sundu. Konya'da okuduğu yıllarda Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin uygulama birimi olan ve aynı zamanda yerel yayın yapan Üntv'de canlı haber programı hazırlayıp sundu. Konya'nın ulusal televizyon kanalı Kontv spor servisinde staj yaptığı dönemde Konya Tenis ve Dağcılık kulübünün spor dergisi Konkort'ta köşe yazarlığı yaptı. 2008 yılındaki staj dönem, Tv8 haber merkezi, Digitürk içerik/ kreatif gibi departmanlarla devam etti.

Deniz Satar, 2010 yılında TRT Müzik kanalında 'Şenlik Ateşi' adında festival gezi programı ile ekrana geldi. Mezun olacağı yıl yurtdışında 6 aylık dil eğitimi aldı.
 
Mezun olduktan sonra Deniz Satar, 2012 yılında TRT spor kanalında hafta içi her sabah yayınlanan "İlk Baskı" adlı programı sundu. 2013 yılından itibaren Fanatik Gazetesi'nde editör ve Web Tv spikeri olarak görev yaptı. Hafta sonları TRT Spor ekranlarında yayınlanan 'Spor Keyfi'ni sundu.

YORUMLARDA KİRLİLİK TEPKİSİ

Uzun süredir yaydığı kötü kokular ve yaşanan balık ölümleri ile kirlilik alarmı veren Körfez'in önünden paylaşılan fotoğrafa gelen yorumlarda da dikkat çekici şekilde bu konuya ilişkin ifadeler yer aldı.

KÖRFEZ'DE KİRLİLİK ALARMI

Türkiye'nin konuştuğu İzmir Körfezi'ndeki kirlilik yıllardır devam ederken tehlike alarm seviyesine ağustos ayında çıktı.

Körfez'de önce suyun rengi değişmeye başladı.

Daha sonra kötü kokular iyiden iyiye kendini hissettirirken balık ölümleri başgösterdi.

Yaklaşık 2 hafta önce ise Körfez kıyıları ölü balıklarla kaplandı.

ÇEVRE BAKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ

Bu çevre felaketi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerini alarma geçti.

Görevli ekipler İzmir Körfezi'nde meydana gelen balık ölümlerine ilişkin inceleme başlattı.

Balık ölümlerinin gerçekleştiği bölge ve Körfez açıklarından deniz suyu numuneleri alındı.

BELEDİYEYE 1,8 MİLYON CEZA

Bu analizler sonucunda İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'ne bağlı Çiğli Kentsel Atıksu Arıtma Tesisi ile Güneybatı Atıksu Arıtma Tesisleri’nin, “çevre mevzuatında belirtilen standartların üzerinde” kirli suları İzmir Körfezi'ne deşarj ettikleri tespit edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'ne 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında 1 milyon 858 bin 610 TL idari ceza uygulandı. Ayrıca, sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Bölgede çalışmalar devam ediyor.

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }