Süper Lig’de küme düşen takımlar, futbolseverler tarafından mercek altına alındı. Son haftaya girilirken ligde kalma ihtimali en düşük olan takım Pendikspor oldu. İstanbul ekibinin ligde kalabilmesi için Ankaragücü’nün kaybetmesi, Hatayspor’un puan kaybetmesi ve Gaziantep FK karşısında 26 farkla galip gelerek averajı kapatması gerekiyor. Hatayspor ise Rizespor karşısında galip gelerek Ankaragücü ve Konyaspor’un puan kaybetmesini bekleyecek. Konyaspor ise Galatasaray karşısında puan alması durumunda doğrudan ligde kalacak. Peki Süper Lig’de hangi takımlar düştü? İşte, Süper Lig’de küme düşen takımlar…

SÜPER LİG’DE HANGİ TAKIMLAR KÜME DÜŞTÜ?

Trendyol Süper Lig’e veda eden takımlar Fatih Karagümrük, İstanbulsor ve Pendikspor oldu.  2023-2024 sezonunda toplam 4 takım lige veda edecek.

Trabzonspor karşısında sahadan mağlubiyetle ayrılan Ankaragücü lige veda eden son takım oldu. Böylelikle küme düşen takımlar şu şekilde;

İSTANBULSPOR

PENDİKSPOR

FATİH KARAGÜMRÜK

ANKARAGÜCÜ

HANGİ TAKIM LİGDE NASIL KALIR?

Pendikspor, Ankaragücü’nün yenilmesini ve Hatayspor’un puan kaybetmesini bekleyecek. İbrahim Üzülmez’in öğrencilerinin kümede kalması için Gaziantep FK karşısında sahadan en az 26 farkla galip gelmesi ve averajı kapatması gerekiyor.

HATAYSPOR 

Hatayspor, 38. haftada Rizespor deplasmanında galibiyet arayacak. Hatayspor, Karadeniz deplasmanında kazanması durumunda Ankaragücü’nün puan kaybetmesini ve Konyaspor’un mağlup olmasını bekleyecek.

ANKARAGÜCÜ

Emre Belözoğlu yönetimindeki Başkent ekibi, ligde kalabilmek için Hatayspor’un puan kaybetmesini bekleyecek. Ankaragücü Trabzonspor deplasmanından galibiyetle dönmesi durumunda ligde kalacak.

KONYASPOR

Trendyol Süper Lig’de haftanın en önemli mücadelesinde ise Konyaspor ve Galatasaray kozlarını paylaşacak. Konyaspor sahadan beraberlikle ayrılması durumunda ligde kalacak. Diğer senaryolarda ise Konya ekibinin ligde kalması için Hatayspor ve Ankaragücü’nün puan kaybetmesi gerekiyor.

GAZİANTEP FK

Gaziantep ekibi ise ligde kalabilmek için Hatayspor’un puan kaybetmesini bekleyecek. Pendikspor karşısında puan alması durumunda ligde kalmayı garantileyecek.