Siirt Valiliğinin desteğiyle Siirt Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Durak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Gülebak, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkan Vekili Sefa Özdemir, Anadolu İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Arif Kurt, Akdeniz Gazeteciler Federasyon Başkan Yardımcısı A. Vahap Şehitoğlu ve Güneydoğu’nun 9 ilinden ve Mersin’den gazeteciler katıldı. Kilis’ten Abdullah Alpdağ ve Osman Zahteroğlu, Murat Atay, Mustafa Teke, Mehmet Ali Talmaç, Diyarbakır’dan Mesut Fidançiçek ve İhsan Özdemir, Batman’dan Ercan Atay, Nimet Dal ve Hatice Türkan, Nevşehir’den Hülya Bilen, Şırnak’tan İdris Taşar ve Mersin’den Başkan Yardımcısı Uğur Özgür’ün katıldığı program, 2 gün sürdü.

Son dakika: Gaziantep'te bunalım intiharı! 3. kattan atladı... Son dakika: Gaziantep'te bunalım intiharı! 3. kattan atladı...

Whatsapp Image 2024 10 26 At 162437 1

“Barış meşalesi Tillo’da yakılsın”

Yönetim kurulu toplantısının ardından Siirt’in Tillo ilçesini gezen gazeteciler, İlçe Belediye Başkanı İdham Aydın’ı ziyaret etti. Aydın, ilçede yürüttükleri çalışma ve hizmetlere ilişkin gazetecilere bilgi verdi. Aydın, parti farkı gözetmeksizin ilçede tüm vatandaşlara eşit hizmet vermenin ve Tillo’nun sorunlarına çözüm üretmenin gayreti içinde olduklarını söyledi. Aydın, ilçede hoşgörü atmosferinin hakim olduğunu belirtirken, son günlerde gündemi meşgul eden ‘Barış Süreci’ ile ilgili soruya samimiyetle cevap verdi. Başkan Aydın, Türkiye’nin her karış toprağında bir çok maden bulunduğuna dikkat çekerek, “Tabi bu durum birilerinin iştahını kabartıyor ve savaşın bitmesini istemeyenler tarafından ortaya konulan kirli oyunlar nedeniyle yıllardır kardeş kardeşe düşman ediliyor. Kim barış için bir adım atarsa bu ülkeye büyük hizmet etmiş olur. Barış meşalesi Tillo’da yakılsın ve sonsuza kadar hiç sönmesin” çağrısında bulundu.

Whatsapp Image 2024 10 26 At 162437

Gazeteciler, Tillo’nun ardından Ras-ıl Hacar (Delikli Taş) ve Botan Vadisi’ni ziyaret etti. Buranın muhteşem manzarası karşısından şaşkınlıklarını gizlemeyen Gazeteciler adeta büyülenirken, bol bol fotoğraf çekmeyi ihmal etmediler.

Editör: Nihat Sıvakçıgil