2004 yılından bu yana Türkiye'de görev yapan Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), afet ve olağan dışı durumlarda aldıkları özel eğitim ve donanımla kazazedelere en kısa sürede müdahale etmektedir.

Gaziantep’te saman balyalarının bulunduğu depoda yangın Gaziantep’te saman balyalarının bulunduğu depoda yangın

UMKE, uzman hekimler ve sağlık personelinden oluşan ekipleriyle, kısıtlı imkanlar ve zor saha şartlarında dahi etkin bir şekilde çalışarak, hayat kurtarmada önemli bir rol oynuyor.


Ekipler, her türlü acil durum ve afette hızlı bir şekilde olay yerine intikal ederek, kazazedelere uygun yöntemlerle müdahalede bulunmaktadır. UMKE'nin bu özverili çalışmaları, ülkemizdeki sağlık hizmetlerinin afet anlarında dahi kesintisiz devam etmesini sağlıyor.

Sanliurfa Da Umke 19 Bolge Tatbikati Yapildi 17488023 Amp
Afet ve acil durumlara yönelik olarak sürekli eğitim ve tatbikatlarla yetkinliklerini artıran UMKE, halkın güvenliği için her an hazır durumda beklemektedir. Sağlık Bakanlığı'nın koordinasyonunda faaliyet gösteren ekipler, yaşanan her afette gösterdikleri başarılı performanslarla takdir topluyor.Afet birim uzmanı Mehmet avcı ise şunları aktardı röportaj.

Video Haber:İbrahim Halil Demirtekin
Editör: Murat ATAY