Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kurul toplantısında; işçilerin sorunları, emek mücadelesi ve işçi örgütlülüğünün önemi bir kez daha gündeme taşındı. Başkan Umut Yılmaz, yaptığı konuşmada, işçilerin hakları ve örgütlenme özgürlüğü konusunda tavizsiz bir tutum sergileyeceğini vurguladı.

GTO MYM, yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarını MYK ile buluşturdu GTO MYM, yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarını MYK ile buluşturdu

Belediyeden içeri sokmayacağım

“En devrimci duygularımla sizleri selamlıyorum.” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Umut Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizler, sosyal demokratız. Sermaye patronun varsa da işçinin, alın terinin önünde hiçbir güç yok. O sarı sendikacılar kim ise belediyeye, ‘Sokmayacağım.’ demiştim. Sokmayacağım arkadaşlar. İnadına, ‘İşçi.’ diyen sendikalar varken, ‘Padişahım çok yaşa.’ diyen sarı sendikaları, ben belediyeden içeri sokmayacağım.”

Emek, en yüce değerdir

İşçi haklarının korunması ve geliştirilmesi konusunda net bir duruş ortaya koyan Başkan Yılmaz, DİSK’e bağlı sendikaların hem geçmişte hem de bugün her zaman yanında olduklarını belirterek, “Biz, DİSK’in dününde de vardık, bugününde de varız, yarınında da Şahinbey’de, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde birlikte olacağız. Yerelden başlayan iktidar mücadelemize devam edeceğiz. İşçilerle dayanışma, belediye hizmetlerinde başarı için en önemli aşamadır. Emek, en yüce değerdir. Yaşasın emek mücadelesi, yaşasın işçilerin örgütlülüğü.” ifadelerini kullandı.

Sizi, hiçbir zaman utandırmayacağız

Toplantıda DİSK Gaziantep Bölge Temsilcisi Ali Güdücü de bir konuşma yaparak, Başkan Umut Yılmaz’a teşekkür etti. Güdücü, “Sayın Başkan, söz veriyoruz! Gaziantep’i, Şehitkamil’i sizin yüzünüz gibi ışıl ışıl yapacağız. En güzel yolları biz yapacağız. En güzel parkları biz yapacağız. Sizi, hiçbir zaman utandırmayacağız. Ama hakkımızı istemeye geldiğimiz zaman da en iyi şekilde geleceğiz, isteyeceğiz. Bundan da bilginiz olsun Sayın Başkanım.” sözlerini kaydetti.

Editör: Nihat Sıvakçıgil