Tarım işçilerini taşıyan minibüsün devrildi! Tarım işçilerini taşıyan minibüsün devrildi!

YKS'nin ilk tercih sonuçları açıklandıktan sonra üniversite kayıt işlemleri tamamlandı. Bugünlerde ise YKS ek tercih ile ilgili araştırmalar başladı. Üniversite kayıtları sona erdikten sonra okullardaki boş kontenjanlar belli oluyor ve YKS ek tercih işlemleri sırasında hangi okullardaki hangi bölümler tercih edilebilir ortaya çıkıyor. İşte bu yılın YKS ek tercih tarih aralığı...

YKS ek tercih ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor?

YKS ek tercih işlemleri, 6 Eylül 2024 tarihinde saat 14.30'da başlayacak, 11 Eylül 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Ek tercihler nasıl yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM), internet sitesinde yer alan duyuruya göre, adaylar, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme için tercihlerini, 6 Eylül'den itibaren TC kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM aday işlemleri mobil uygulamasından bireysel olarak yapacak.

Ek yerleştirme sonuçları nasıl sorgulanır?

Adaylar, 2024 YKS ek yerleştirme sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

YKS ek tercih ücreti ne kadar?

YKS ek yerleştirme ücreti 80,00 TL'dir.

Ek yerleştirme ücreti, 12 Eylül 2024 tarihi saat 23.59’a kadar yatırılabilecektir. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları yükseköğretim programları tercihleri geçersiz sayılacak, yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

Editör: Elif Yılmaz