Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Abdülkadir Gözegir, amatör sporun Gaziantep’e katma değer kattığını söyledi. Türkiye genelinde tesisleşme sıkıntısı olduğunu da dile getiren Gözegir, amatör spor kulüplerine mutlaka maddi destekte bulunulması gerektiğine dikkat çekti.

“Amatör sporun en büyük sıkıntısı; tesisleşme” diyen Gözegir, “TASKK olarak tüm Türkiye’yi temsil ediyoruz. Hangi konularda eksikler var, amatör spora neler daha katabiliriz diye konuşuyoruz. İnanın o yönetim kurulu toplantıları en az 4-5 saat, bazen de gün boyu sürebiliyor. Tüm illerden gelen sıkıntıları değerlendiriyoruz. Özellikle, tesisleşme konusunda sıkıntı var. Bizler de eksiklerin giderilme noktasında çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

Thumbnail Goalkeeper 7356630 1280

“DESTEKLER AZALIRSA KULÜPLER ZARAR GÖRÜR”

Amatör spor kulüplerinin maddi desteklerle ayakta kaldığına dikkat çeken Gözegir, desteklerin azalması durumda kulüplerin zarar göreceğine vurgu yaparak şunları kaydetti:

“Gaziantep’te 285 amatör spor kulübü var. Ben göreve geldiğimde, futbolda 46 kulüp vardı. Şimdi 85 oldu. Bu sayı arttıkça haliyle tesisleşme daha da ivme kazanıyor. Yerel yönetimlerden destek alarak biz bunu yerine getiriyoruz. Özellikle, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi ve Şahinbey Belediyesi futbola ve diğer amatör spor dallarına oldukça önem veriyor. Bizlere de hem maddi anlamda hem de tesisleşme konusunda destek veriyorlar. Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl amatör spor kulüplerine 5 milyon destek verdi. Bu konuda başkanımız Fatma Şahin’e çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun, ‘amatör spor’ ya da ‘spor şehri Gaziantep’ dediğiniz zaman kendisi için akan sular duruyor. Şu an şehir merkezinde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin yaptığı 2 futbol sahasıyla beraber, tam teşekküllü 12 sahamız var. İlçeler de dâhil 22 sahamız var. Bugüne kadar belediyemizin malzeme desteği, tesisleşme, maddi ve manevi anlamda birçok desteği oldu. Önümüzdeki sezon da destekler bir şekilde devam ederse sıkıntı çekmeyiz ama bu destekler azaldığı ya da kaldırıldığı zaman haliyle amatör spor kulüpleri de bu durumdan zarar görür.”

“TESİSLEŞMEK ZORUNDAYIZ”

Amatörde şartların daha iyi olması adına mutlaka tesisleşmek zorunda olduklarını ifade eden başkan Gözegir, çalışamayan antrenörlere de destek verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

“Eğer odak noktamız gençler ve çocuklar olacaksa kesinlikle tesisleşmek zorundayız” diyen Gözegir, “Türkiye genelinde antrenör sayımız da çok fazla ama çalışan antrenör sayımız çok az. Gaziantep’te antrenör arkadaşlarımıza milli eğitim, halk eğitim ve belediyeler aracılığıyla kursların açılmasını sağlıyoruz. Bunun desteğini de Gençlik ve Spor Bakanlığı veriyor. Yani onları bir noktada istihdam etmiş oluyoruz. Onlar da çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştirme noktasında çalışmalar yapıyor. Çalışamayan antrenör arkadaşlarımıza da yerel yönetimler bazında mutlaka destek verilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

“KADIN FUTBOLCULARIMIZ, O KADAR GÜZEL İŞLER ÇIKIYOR Kİ…”

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Ünverdi Haziran ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi GSO Yönetim Kurulu Başkanı Ünverdi Haziran ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi

Gaziantep’te kadın futbolcuların çok başarılı olduklarına da değinen Abdülkadir Gözegir, “Bizim futbol oynadığımız yıllarda aileler çok izin vermezdi. ‘Okuluna bak’ derlerdi. Artık aileler, çocuklarının elinden tutup futbol okullarına geliyor. Hem çocuklarını getiriyorlar hem de onları seyrediyorlar. Özellikle yarışmacı gruplarda ailelerin katılımı çok önemli. Ayrıca, şehrimizde ikisi Süper Lig takımı olmak üzere 10 kadın futbol takımımız da var. Gaziantep’te, ‘Elinin hamuruyla erkek işine karışma. Kadınlar futbol oynayabilir mi?’ diye bir tabir vardır ama kadın futbolcularımız o kadar güzel işler çıkıyor ki… Burada fevkalede sporcu yetişiyor” diye görüş belirtti.

ÖNCE OKUL, SONRA SPOR

Çocukların önce okul eğitimi, daha sonra ise spor eğitimi alması gerektiğini belirten Gözegir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Antrenör ile velinin arasındaki diyalog, aynı okulda gibi çok önemli. Antrenörlerimizden öncelikle öğrencilerimizle iletişime geçmelerini, ders notları ya da karneleriyle ilgili bilgi almalarını istiyoruz. Eğer çocuklar, okulu tamamıyla bırakmış ve sadece sporla ilgileniyorsa onları ikaz etmelerini istiyoruz. Çocuklara gerekirse, ‘Sen ders notlarını düzelt, bize öyle gel’ diyoruz. Velilere, destek olmak adına da bu hususta yönlendirmeler yapıyoruz. Çocuklarımız, önce ailede ve okullarında eğitim alacak. Daha sonra da antrenörlerden spor eğitimi alacaklar. Ayrıca, biz çocuklarımızı yetiştirmek adına bir şeyler yaparken şehre de artı katma değer kazandırıyoruz. Şehir dışından takımların gelmesi, burada lokantanın, otelin, taksicinin, AVM’lerin kazanması anlamına da geliyor. Biliyorsunuz, cazibe merkeziyiz. Baklavamız, fıstığımız, bakırımız, alışveriş yapılabilecek çok güzel yerlerimiz var. Bu konuya, özellikle esnaf odalarında da değinmiştim. ‘Siz amatör spora destek verirseniz, bizler de sizlere bu şekilde destek olur, bu şehre katma değer katarız’ demiştik.”

Muhabir:Didem Çam

Editör: Murat ATAY