Başkan Tahmazoğlu “En güzel temizlik kirletmemektir” Başkan Tahmazoğlu “En güzel temizlik kirletmemektir”

Dünya Üniversite Sıralamaları Merkezi (The Center for World University Rankings – (CWUR), tarafından yapılan 2022 – 2023 dönemini kapsayan sıralamada Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) dünya genelinde 1060. sırada yer alırken Türkiye geneli üniversiteler arasında 13. sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

2012 Yılından beri dünya çapında yaklaşık 20 bin üniversite arasında yükseköğretim kurumunun araştırma performansı, eğitim kalitesi, saygınlık derecesi ve mezunların başarısı gibi kriterler temelinde hazırlanan sıralamada, Türkiye’den ilk iki bine 56 üniversitenin girdiği sıralamada Türkiye’nin en iyi 13. üniversitesi unvanı Gaziantep Üniversitesinin oldu.

Gaziantep Üniversitesi Hangi üniversiteden ayrıldı?

Gaziantep Üniversitesi, öğretime 1973 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi`ne bağlı Makine Mühendisliği Bölümü ile başlamış ve 1987 yılında üniversite tüzel kişiliğini kazanmış olan, Gaziantep`te bulunan bir devlet üniversitesidir. Ders kayıt tarihleri ve üniversite açılış tarihi Ders kayıtları 23-27Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak olup, dersler 30 Eylül 2024 tarihinde başlayacaktır.

Ders kaydı nasıl yapılır?

Kayıt yenileme, ders alma, ders ekleme ve bırakma işlemleri; her eğitim-öğretim yarıyılı başında akademik takvimde belirlenen tarihler arasında üniversitenin internet sayfasından interaktif olarak yapılır. Kayıt yenileme işlemlerinin tümünden öğrenciler sorumlu olup bu işlemleri kendileri yapmakla yükümlüdürler.

Gaziantep Üniversitesi kaç bölüm var? Gaziantep Üniversitesi'nde üniversitesinde kaç bölüm var? Gaziantep Üniversitesi'nde 25 farklı fakültede toplam 102 bölüm vardır.

Gaziantep Üniversitesi geçme notu kaç?

100 tam not üzerinden değerlendirme yapılan Fakülte/Yüksekokullarda genel not ortalamasının en az 60 olması ve her dersten en az 60 notunun ortak zorunlu derslerden en az 50 notunun alınması gerekir.

Üniversite yurt için ne gerekli?

Yurt başvurusu için gereken belgeler ve koşullar şunlardır:

  • 4 adet vesikalık fotoğraf,
  • Öğrenim belgesi,
  • Öğrenciye ait IBAN numarası,
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • KYK yurt ücretinin ödendiğine dair dekont,
  • Kan grubu,
  • Başvuru belgesinde belirtilen öncelik belgesi.
Editör: Elif Yılmaz