"Çingene kızı" ziyaretçi sayısında rekora koşuyor "Çingene kızı" ziyaretçi sayısında rekora koşuyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu yeni sezonda, birbirinden güzel oyunlarıyla izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Ünlü oyuncu Kubilay Penbeklioğlu yönetimindeki tiyatro ekibi, provasını sürdürdükleri 'Bir Yaz Gecesi Rüyası' adlı oyunla Ekim ayında start verecek. William Shakespeare’in aşk ve rüyalar üzerine kaleme aldığı en büyük komedisi olan oyun, tiyatroseverlere unutulmaz anlar yaşatacak.

"Yepyeni isimlerle, yepyeni oyunlarla Manisalıların karşısında olacağız"

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, kültürel etkinliklere ekim ayında tiyatro ile daha fazla renk katacaklarını belirten Genel Sanat Yönetmeni Kubilay Penbeklioğlu, şu açıklamalarda bulundu: “Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu olarak, bu yıl Ekim ayının ilk haftasında William Shakespeare’in Bir Yaz Gecesi Rüyası adlı oyunuyla perdelerimizi açacağız. Yeni oyunlar, yeni izleyicilerle yeni hedeflere koşacağız. Eminim ki bu kadar genç, enerjik ve yetenekli arkadaşlarımızla çok daha iyi yerlere varacağız. Belediyemiz destekleriyle bizi şımarttı. Biz de bunun karşılığını vermek için canla başla çalışıyoruz. Manisa’ya yeni bir soluk getireceğiz. Manisalıların yeniden tiyatroyla buluşmalarını sağlayacağız. Yepyeni isimlerle, yepyeni oyunlarla Manisalıların karşısında olacağız. Manisa’yı çok seviyoruz, her şey Manisa için.”

Hem komik hem fantastik

William Shakespeare’in merkezine bir aşk hikayesini yerleştirdiği ’Bir Yaz Gecesi Rüyası’ isimli komedyası, bu aşk hikayesi üzerinden döneminin toplumsal değerlerini de gözler önüne seriyor. Ana teması aşk ve evlilik olan oyun, Antik Yunanistan’da bir düğün şenliğinde geçiyor. Karışık ilişkiler üzerinden bu iki kavramın komikliğine vurgu yapıldığı Bir Yaz Gecesi Rüyası’nda “Karşılıklı sevginin önüne kim nasıl bir engel koyabilir?” sorusu irdeleniyor. Her şeyin geçiciliğinin yanında aşkın kalıcılığı ve er ya da geç bütün yanlışların üstesinden gelebilme gücünün eğlenceli bir dille izleyiciye aktarıldığı oyunda, hem gerçek hem de hayali öğelere yer verilirken, mitolojik öğelere de çokta başvuruluyor.

Kaynak: iha