Arda Güler, Real Madrid’de yeterince süre bulamadığından mutsuz, yeteneklerini La Liga’da sergileyememekten dertli

Dünyaca ünlü teknik direktör Carlo Ancelotti, 19 yaşındaki yıldızı çok  övmesine karşın, ilk 11’de gereğince yer vermiyor. Oyuna hep son dakikalarda giriyor. Ne var ki kısıtlı süre Arda’yı mutlu etmiyor. Ancoletti’nin Arda’yı fiziki açıdan yetersiz bulduğu iddia ediliyor. Dünyanın sayılı oyuncuları arasında gösterilen süper yeteneğin oynadıkça gelişimini sağlaması ortada iken hocanın tutumu anlaşılır değil. Öyle ya tam da gelişime açık yaştaki oyuncunun daha fazla süre alması geremez mi?      

Ankara-Yenimahalleli bir ailenin çocuğu Arda, Gençlerbirliği alt yapısında futbola başladı, süper yeteneği ile dikkatleri üzerine çekmeye başladı. Ali Koç’un ısrarı üzerine Arda 150 bin TL tutarında bonservis ücreti ve bir miktar satış payı ile 20 Şubat 2019’da  Fenerbahçe’ye transfer oldu. O dönem Gençlerbirliği kulüp başkanı olan Murat Cavcav, bonservis ücreti az olduğu gerekçesiyle camia tarafından hayli eleştirilmişti.

Şapka çıkarılacak oyun zekası ve çok iyi sol ayağa sahip genç oyuncu Fenerbahçe’deki görkemli oyunu ile Avrupa kulüplerinin radarına girdi. Fenerbahçe taraftarı onu izlemekten büyük keyif alıyordu. Hayran kitlesi oluşmuştu. Sarı lacivertli takıma efsane Alex’ten sonra gelen en yetenekli, yaratıcı, sempatik, samimi bir oyuncu gelmişti.

Taraftar, onu Alex’le özdeşleştiriyordu. Haksız da sayılmazlardı. Olağanüstü yeteneği kadar son derece efendi ve saygılı tutumuyla gönüllerin prensi olmuştu. Akıl dolu asistleri, attırdığı goller, ceza sahası dışından sol ayağı ile savurduğu şutların karşıt takımın ağlarıyla buluşması taraftarı coşturuyor, ona olan sevgisi her geçen gün büyüyordu.

Bu denli yetenekli oyuncunun Fenerbahçe’de uzun süre kalması zaten beklenemezdi. Zira, Avrupa kulüpleri onu izlemek için Şükrü Saracoğlu’na abone olmuştu. İspanya, Almanya, İngiltere ve Portekiz’in kalburüstü takımları Arda’yı kadrolarına katmak için  birbirleriyle yarışıyordu. Kalburüstü takımların yetkilileri Ali Koç’un kapısını tıklatarak nabız yokluyordu. Fenerbahçe başkanı ısrarlı talepleri geri çevirse de Arda’nın bir gün Avrupa’ya gideceğini biliyordu. Ancak  bir sezon daha oynayıp ardından transfer olmasını istiyordu.

Ne var ki Ali Koç çok uğraşmasına ve ısrar etmesine rağmen Arda ve ailesini ikna edemedi. Onlar kafaya koymuştu Avrupa’ya gitmeye. La Liga’nın dünya takımlarından biri olan Real Madrid’den teklif gelince taraftarın prensi rekor sayılacak transfer ücreti, 30 milyon Avro karşılığında 6 Temmuz 2023’de yuvadan uçtu.

Gitmesine karşı çıkanlar olsa bile Real Madrid gibi bir takımın teklifi hiç yabana atılamazdı. Her oyuncunun düşündeki takıma transfer olmak Arda’nın da hayali idi. Ve sonunda çok istediği takımın oyuncusu oldu. Salt Türkiye’de değil, dünyada ses getirdi genç yeteneğin İspanyol devine transfer olması.

İlk günlerde hayli mutlu olan, Ancoletti’nin övgüsünü alan süper yetenek oynadığı maçlarda İspanyol taraftarı coşturuyordu. Lakin hocası çok da ilk 11’de yer vermemeye başladı ve bu durum olağanlaştı. Arda oynayamamaktan mutsuz olmaya başladı. İspanya medyasında Arda’nın ara transfer döneminde kiralanacağı haberleri yer almaya başladı. Kesin dille yalanlanmayan haberler üzerine  ilk göz ağrısı Fenerbahçe ile Bayern Leverkusen, Liverpool ve Girona yıldız oyuncuyu transfer etmek için pusuda bekliyor.

Ali Koç’un ailesi ile olan kişisel bağlarını kullanarak, Arda’yı ikna ederek yeniden Fenerbahçe’ye dönme uğraşında olduğu belirtiliyor. Kulüpten resmi açıklama gelmemesi görüşmelerin gizli yürütüldüğünü gösteriyor. Ancak karşısında deve dişi gibi takımların bulunduğu göz ardı edilmemeli.

73 milyon Avro ile en pahalı Türk futbolcu olan Arda Fenerbahçe’ye dönerse hem kendi mutlu olur hem de görkemli oyunu ile taraftarı coşturur. Süper Lig’e bir dünya  yıldızı daha katılır.