Adıyaman'da ikamet eden 47 yaşındaki İmam Doğan, Gaziantep Şehir Hastanesinde Kardiyoloji ekibi tarafından uygulanan kapalı yöntemle kalp kapağı ameliyatı sonrası artık rahat nefes alıp vermesi de sağlanarak sağlıklı bir şekilde taburcu oldu.

Çareyi Gaziantep Şehir Hastanesinde buldu

 10 yıl önce açık kalp ameliyatı ile aort kapağına cerrahi kapak implantasyonu yapılan hasta son bir buçuk ayda nefes alıp vermekte zorlanınca çareyi Gaziantep Şehir Hastanesinde buldu.

Ciddi bir kalp kapağı kaçağı mevcuttu


Zorlu bir ameliyatın başarılı bir şekilde geçtiğini ifade eden Gaziantep Şehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Veysel Özgür Barış, ‘İmam bey son zamanlarda artan bir nefes darlığı olması üzerine kliniğimize başvurdu. Hastamızın yapılan muayenelerinde daha önce takılan cerrahi kapağın yanında ciddi bir kalp kapağı kaçağı mevcuttu. Hastamızı kendi konseyimizde kalp damar cerrahlarıyla birlikte değerlendirdik. Hastamızın ameliyatını yapan Murat hocamızla değerlendirdikten sonra mümkünse tekrar açık ameliyat yapmayalım, kapalı yöntem ile ameliyat yapalım diye düşündük. Bunun üzerine bir takım tetkiklerden sonra kapalı ameliyatı yapabileceğimize karar verdik.

Şu an ciddi bir kalp kapağı kaçağı kalmadı


Ciddi olan kalp kapak kaçağını, kasıktan girerek, cerrahi ameliyata gerek olmadan kapalı yöntemle ciddi kaçaktan hafif kaça kadar düşürebildik. Hastamız ilk geldiğinde yürüdüğü zaman nefes almakta zorlanıyordu. Şu an ciddi bir kalp kapağı kaçağı kalmadı. Hastamızın nefes alıp vermesi gayet iyi.
Bu ameliyatlar için hastalar genelde Ankara İstanbul gibi il dışına gitmek zorunda kalıyorlardı. Bu operasyonu Gaziantep'te yapan ilk ekibiz. ‘dedi.


 Aort kapaklarım değişti

Başkan Şahin, Kardeş Şehir belediye başkanlarıyla bir araya geldi Başkan Şahin, Kardeş Şehir belediye başkanlarıyla bir araya geldi


Kalp kapağı operasyonu sonrası rahat nefes aldığını ifade eden İmam Doğan, "Kronik kalp hastasıyım. Aort kapaklarım değişti.  Bir buçuk aydır ciddi nefes darlığı yaşıyordum. Ameliyat olmam gerekiyordu. Bana ameliyatın çok riskli olduğunu söylediler ama ben umudumu kaybetmedim.  Gaziantep Şehir Hastanesi Kardiyoloji Kliniğine başvurdum. Burada kapalı yöntemle ameliyat oldum. Şu an gayet iyi durumdayım ve sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum" dedi.

Editör: Nihat Sıvakçıgil