Merkez Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos saat 17.00 sularında ortadan kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ailesi, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye AFAD, İtfaiye, jandarma ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi (DÜAK) ekipleri sevk edildi. Dün jandarmanın “Yel” isimli iz takip köpeğinin yanın sıra helikopter desteğiyle arama çalışmaları yürütüldü. Bugünde aram çalışmaları yanı sıra jandarma ekipleri köye giriş ve çıkış yapan araçlarda arama çalışmalarını yürütüyor. Dün, arama çalışmalarında Narin’in giydiği terliğin teki bulunmuştu.

Narin’in annesi Yüksel Güran, kızından hiç haber alamadıklarını Çarşamba gününden bu yana kızının kayıp olduğunu hatırlattı.

Kızının kaybolduğu gün saat 13.00’e kadar evde olduğunu, belirten Güran, “O vakitte evde yemek yedik. Yemekten sonra kızım saate bakıp Kur’an kursuna geç kaldığını söyledi. Saat 16.00’ya kadar kursunun devam edeceğini söyledi. Dersten sonra amcasının kızlarının yanına gideceğini söyledi. Kızım gitti, daha artık gelmedi. Kızımı görmek için tepeye çıktım. Baktım ki orada çocuklar oyun oynuyordu. Ben de orada olduğunu düşünerek bir şey yapmadım” dedi.

Kızının bulunması için çağrıda bulunan Güran, “Türkiye’ye sesleniyorum. Lütfen kızımı bana bulun. O benim pınar çiçeğimdir. O benim kalbimdir. Daha ben ne diyeyim. Lütfen, kim almışsa kızımı versin. Sizin de bir anne ve babanız var. Kızımı bir köşeye bırakıp gönderin bana. Allah rızası için yardım edin” diye konuştu.

Futbol Sahası Büyüklüğünde Göktaşı Dünyaya Yaklaşıyor Futbol Sahası Büyüklüğünde Göktaşı Dünyaya Yaklaşıyor

Baba Arif Güran, kızının saat 13.00’ten sonra evden çıkıp Kur’an kursuna gittiğini, camide dersini aldıktan sonra amcakızlarıyla okulun bulunduğu yere geçip oyun oynadıklarını ifade etti.

“Kızımın camide ilk dersiydi”

Saat 15.20 gibi evin güzergahına çıkıldığını belirten Güran, “Diğer arkadaşları da eve gidiyor. Daha sonra kızımdan hiçbir şekilde haber alamıyoruz. Emniyet ve jandarma ekipleri sağ olsunlar sürekli arama yapıyor. Çarşamba gününden bu yana biz uyuduk belki ekipler uyumadı. Gece gündüz sağ olsunlar arama yapıyorlar. Allah onlardan razı olsun. Kızım, sanki yer yarıldı içine girdi. En son görüldüğü yer okulun önüdür. Kızımın camide ilk dersiydi. Camimiz inşaat olduğu için kızımın ilk dersiydi” ifadelerini kullandı.

Son Görüntüleri Ortaya Çıktı

Narin Güran’ın kaybolmadan önceki son görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde, Narin’in 4 arkadaşıyla yürüdüğü, ardından ayrılarak tepe yolunu kullanıp eve doğru gittiği görülüyor. Bu anlar, 21 Ağustos tarihinde saat 15.15’te kaydedildi.

Evine Yakın Bölgede Kan Lekeleri Bulundu

Narin’in evine yaklaşık 20 metre mesafede, kayalıklar üzerinde yakınlarının tespit ettiği kan lekeleri üzerine jandarma bölgede önlem aldı. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu, kan lekelerinin Narin’e ait olmadığı belirlendi. Ancak bu gelişme, küçük kızın bulunmasına dair henüz bir ipucu sağlamadı.

Baba Güran: “Sanki Yer Yarıldı, İçine Girdi”

Narin’in babası Arif Güran, kızının habersiz hiçbir yere gitmeyeceğini belirterek, “Kızım çok akıllı bir kızdı. Sanki yer yarıldı içine girdi. Gören duyan kim olursa olsun Allah rızası için haber versinler” dedi.

Küçük kızın kaybolmasıyla ilgili arama çalışmaları, jandarma ve polis ekipleri tarafından yoğun bir şekilde devam ediyor. Tüm mahallede ve çevrede yapılan aramalara rağmen Narin Güran’dan hâlâ bir iz bulunamadı. Yetkililer, vatandaşlardan dikkatli olmalarını ve herhangi bir bilgiye sahip olanların derhal ihbarda bulunmalarını istiyor.

Diyarbakır Valiliği açıklama yaptı

Diyarbakır Valiliği, bazı sosyal medya hesaplarında kayıp olarak aranan Narin Güran’ın cenazesinin bulunduğuna yönelik yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, “Kayıp kız çocuğu Narin Güran‘ın (8) bulunabilmesi amacı ile valiliğimiz koordinasyonunda AFAD İl Müdürlüğümüze ve İl Jandarma Komutanlığımıza bağlı ekiplerce geniş çaplı arama faaliyetine titizlikle devam edilmektedir. Vatandaşlarımızın, sosyal medya hesaplarında paylaşılan bu tarz asılsız iddialara itibar etmemeleri rica olunur” denildi.

Anne Yüksel Güran, kızı Narin’i istediğini ifade ederek, başka annelerin ağlamaması ve başka Narinlerin kaybolmaması dileğinde bulundu.

“Kendimizi bırakmışız, devletimizi meşgul etmesin”

Sosyal medyada insanların kendilerini çok üzdüğünü belirten Güran, “O kadar çirkin yorumlar geliyor, benim çocuklarımı üzüyorlar. Devleti, polisi, jandarmayı meşgul ediyorlar, kendilerinden utansınlar. İnsan, böyle kız çocuğuyla dalga geçemez. Çok ayıp, bir çocukla, anne yüreğiyle, kardeşleri bu halde nasıl yorum yapıyorlar. Onlara yazıklar olsun. Sabahın köründe kalkıyoruz biri arıyor ’Narin ölmüş’, cesedini görmüş, ’Narin burada’ olmuş. Bize binlerce mesaj geliyor. Biz kendimizi bırakmışız, devletimizi meşgul etmesin. Bunu istiyorum, bunu dile getirmek istiyorum” dedi.

Şu an gözaltı olmadığını ifade eden Yüksel Güran, şöyle konuştu:

“Şu anda beni de götürüyor, babasını da, komşuları da, çocukları da, ağabeyini de götürüyor. Gidiyoruz, geliyoruz. Teşekkür ederiz. O kadar titiz davranıyorlar ki, benden bile şüphe ediyorlar çalışmadan dolayı çok mutluyum. Devletimiz iyi ki böyle bir şey yapıyor. Hepsini kızım için yapıyor. Beni götürsün, babasını, ağabeyini götürsün.”

“Bütün ailem mahvoldu. Diyemiyoruz bu yaptı, şu yaptı”

“Kendimizi sorguluyoruz, bakıyoruz kendimizde bir şey bulamıyoruz” diyen anne Güran, “Kadın erkek kim olursa yalvarıyorum, Türkiye’nin önünde yalvarıyorum kızımı bir köşede, devlet kapısına bırak. Bütün ailem mahvoldu. Diyemiyoruz bu yaptı, şu yaptı, sen kimsin? Dünya malı istiyorsan elimizden ne gelirse, yatağımızı satarız sana veririz sana o parayı. Dünya malı Narin’den daha mı kıymetli. Beni bir kağıda bırakma bir ömür. Gücüm kalmadı. 5 oğlum var, tek kızım var. Eğer bu kimse biliyor ben ona düşkünüm” şeklinde konuştu.

Okulların açılmasına da az kaldığını söyleyen anne Güran, “Bütün çocuklar kapımın önünden gidiyor. Okul karşımda, Narin olmaz ise yaşayamam. Babası dağ gibi düştü, ağabeyi askere gidiyordu, bize zehir ettiler. Bizi sorun, biz böyle bir aile değiliz. Kime zararımız var. Her yere sorun, ailem çok tatlı, ailemiz her gün barışa gidiyor. Narin karşıma çıksa, o kadar ki acı gördüm ben, o adam da olsa kadın da olsa ona teşekkür edeceğim. Güzel bir mevlit vereceğim. Kayınımın düğünü yapılacak ve Türkiye’nin önünde kızımla çiftetelli oynayacağım” diye konuştu.

130 kişinin ifadesi alındı

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin’i arama çalışmalarından henüz bir sonuç alınamadı. Bugüne kadar toplamda 12 bin 550 araç arandı ve 130 kişinin ifadesi alındı. Narin en son 21 Ağustos’ta Kur’an kursundan çıkmış ve bir daha haber alınamamıştı.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanından açıklama 

"Çember çok daraldı. Elimizde önemli deliller var. Sonuca çok yaklaştık."

Editör: Elif Yılmaz