Kayıp Narin’in bedeni bir çuvalın içinde defalarca aranan derede bulundu ne yazık ki . Türkiye, Diyarbakır’dan gelen acı haberle kahroldu.

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta gittiği Kuran kursundan çıktıktan sonra kendisinden haber alınmayan 8 yaşındaki Narin  Güran, günlerce süren aramanın ardından evlerine yakın Eğertutmaz Deresi’nin kıyısında bir çuvalın içinde ölü bulundu.

Yaşıyor umudunu koruyan Türkiye,  kahreden haber karşısında gözyaşlarına boğuldu. 8 yaşında masum Narin, sapık ruhlu katiller tarafından hayattan koparıldı. Gülen kara gözlü minik kızın fotoğrafı arandığı 19 günlük süreçte ülkenin belleğinde yer edinmişti. Herkes Narin’den gelecek iyi habere odaklanmıştı . Ne yazık ki yüreklere su serpecek sevindirici haber gelmedi.

Arama çalışmaları ile birlikte ağabeyi gözaltına alındı, ifadesinin ardından salıverildi. Daha sonra arabasında Narin’in DNA örneklerine rastlanan amcası tutuklandı. Ölü bulunmasın ardından ise annesi ve babasının da aralarında olduğu aileden 25 kişi gözaltına alındı. Tüm aile bireylerinin gözaltına alınması akıllara yine aile içi şiddeti, cinsel istismarı getirdi. Zira televizyonlara yansıyan bir görüntü bu kuşkuyu destekler gibiydi.  “Her şeyi anlatın, saklamayın” diye bağıran bir kadının bir erkek tarafından yumruklanması çok düşündürücüydü. Öyle ya, ne demek, “Her şeyi anlatın”.  Narin’in ölümüne ilişkin ailenin bildiği ve sakladığı sır mı var?  

Yıllar önce Narin’in konuşamayan ablası merdivenden düşerek yaşamını yitirmiş. Ablanın şüpheli ölümü yeniden mercek altına alındı. Dilim varmıyor ama ailenin geçmişi çok berrak değil gibi. Gözaltına alınıp salıverilen ağabeyin uyuşturucu kullandığı iddiaları sosyal medyada dolaşıyor. Kuşkusuz Narin’in kimler tarafından acımasızca öldürüldüğü,  ablasının merdiven düşüp hayatını yitirmesi kolluk kuvvetleri ve yargı tarafından ortaya çıkarılacaktır.

Türkiye suçlu ve suçluların biran önce yakalanıp cezalandırılmasını istiyor. Kan donduran vahşetle akıllara şu sorular da geliyor. Narin ne zaman öldürüldü? Cinayet bulunduğu  derede mi işlendi, yoksa sonradan mı oraya taşındı? Katil tutuklanan amca mı? Başka suç ortakları var mı?  Narin’in ölümü hakkında köy içinde bilgisi olan var mı? Cesedin arandığı derede daha önce de arama yapıldı. Aramada bir ihmal var mı? Amcanın yeniden ifadesi alınacak mı? Narin’in dereye getirildiğini gören var mı?

Bu soruların yanıtı cinayeti aydınlatacaktır şüphesiz. Yanıtı bulacak da emniyet, jandarma ve yargı. Yüreklerdeki acının bir ölçüde soğuması için sapık katiller bir an önce yakalanıp adalete teslim edilmeli.       

Narin’in küçük bedeninin gelinlikle süslenmiş büyük tabuta koyulması ayrı acı idi. Küçük tabut bulunamaz mıydı? Nereden baksan hüzün, nereden baksan düşündüren ve kahreden görüntüler. Giymeyi çok istediği gelinlikli tabutla son yolculuğuna uğurlandı gülen gözlü ,masum, yüzü gibi yüreği de duru Narin. Türkiye seni unutmayacak, sapık ruhlu katillerin en ağır cezaya çarptırılmasını sabırsızlıkla bekleyecek. İnsanlığın ve vicdanların tükendiği andır küçük bedenlere kıyılması. Vicdanlarını karartan sapıklar dışında kim hayattan koparabilir küçük Narinleri.           

Yıllar önce Ağrı’da da minik Leyla Şahin kaybolmuş, 18 gün sonra derede ölü bulunmuştu. Öz amcası tarafından istismara uğradığı belirlenmişti. Lakin 24 tanık ifadelerini değiştirdi.  Cani ruhlu amca serbest kaldı. Bu kez aynısı olmasın katillere hak ettiği en ağır ceza verilsin. Eğer Ağrı’daki olayda sapık amca  gereken cezayı alsaydı ibret olurdu onun gibi katillere.